Wandelen op de Veluwe

Grand Cafe Hotel Kruller is de ideale uitvalsbasis om te wandelen op de Veluwe. Ons hotel ligt midden in het dorpje Otterlo, dat omgeven wordt de natuurgebied Planken Wambuis, Nationaal Park de Hoge Veluwe, zandverstuiving Mosselse Zand en de Ginkelse Hei. Vanuit Otterlo starten er diverse routes om te wandelen variërend van 2 tot 16 km en uiteraard lopen er verschillende lange afstand wandelroutes door het dorp Otterlo, te lopen met en zonder GPS.

Onze tips
Trekvogelpad: een Lange Afstand Wandeling van zo’n 400km. Het Trekvogelpad staat ook wel bekend als het ‘Pieterpad-Overdwars’ en is het langste natuurpad van Nederland. De wandeling neemt u mee van de Noord-Hollandse veenweiden naar de Utrechtse Heuvelrug, de zandverstuivingen op de Veluwe en tot slot naar de Achterhoek. Het pad gaat door verschillende vogelnatuurgebieden en een verrekijker is dan ook een must.

Het Eeskooterpad: een klompenpad van 15km. De wandeling neemt u mee door het boerenland en bos, over de heide en stuifzanden van het Otterlose buitengebied. U ziet de oude tradities en de nieuwe agrarische initiatieven. Klompen aan, lunchpakketje mee en gaan maar!

Het Harscamperpad, tevens een klompenpad, voert u dwars door het thuis van onze Schotse Hooglanders.

De Valenbergroute: wat ons betreft de mooiste route! De wandeling van 17km is misschien een pittige wandeling, maar de grote kans op het spotten van wild en het uitzicht bij De Valenberg, maken alle gezette stappen het meer dan waard. Bij helder weer heeft u bij de Valenberg o.a. uitzicht op Radio Kootwijk, Jachtslot St. Hubertus, Otterlo en Arnhem.

Wilt u een kleine wandeling met de kinderen? Dan raden wij graag de Mosselsezandroute en ‘Het Blokje Om’ aan.
Wanneer u bij ons komt overnachten ligt de Otterlose wandel- en fietskaart voor u klaar. Op deze kaart staan alle wandel- en fietsroute van Otterlo en omgeving. Overnacht u niet bij ons, maar heeft u wel interesse in de kaart? Geen paniek, deze is tevens te koop.

Zoekt u nog een leuk eindpunt voor uw wandeling of wilt u geocachen? Kijk dan eens bij onze Boshut! Na een mooie wandeling is het goed neerstrijken in ons Grand Cafe. Uiteraard kunt u uw wandelweekend ook combineren met een van onze hotelarrangementen!

Wandelen op de Veluwe?

Wilt u meer weten over wandelen op de Veluwe of een van onze wandelarrangementen? Neem telefonisch contact met ons op via 0318-591231 of vul het contactformulier in.