Fietsen op de Veluwe

Ontdek de Veluwe per fiets met vijf van onze fietsroutes

De Veluwe staat bekend als een van de mooiste fietsgebieden van Nederland, kom daarom fietsen op de Veluwe! Kies een van de geweldige fietsroutes, klim op de fiets en geniet van de bossen, vennetjes, heidevelden, stuwwallen en grootse natuur. In Otterlo vindt u fietsknooppunt 84 recht voor de deur van Grand Cafe Hotel Kruller. Via de fietsknooppunten kunt u zelf uw eigen fietsroute samenstellen, rekening houdende met gewenste bezienswaardigheden, elektrische oplaadpunten en afstanden.

Met onze collega’s hebben wij 5 fantastische fietsroutes uitgezet in verschillende afstanden en met verschillende thema’s.

Wilde Zwijnen & Tamme Kastanjes (16.2km)
Deze korte route neemt u mee door een mooi stukje natuur net buiten Otterlo, waar de kans op wild zien groot is. Zwijnen, reeën en wilde paarden zijn veel geziene gasten hier… Fiets u de route in de zomermaanden en overdag? Breng dan zeker een bezoek aan Theehuis De Mossel.

Bos & Cultuurhistorie (39.8km)
De Veluwe bestaat veelal uit bos. Diep verscholen in de bossen vind je echter nog veel cultuurhistorie. Oude schaapskooien, graanmolens en meer. Radio Kootwijk is met zijn architectuur een opvallend gebouw tussen de glooiende heidevelden en zandverstuiving. Tot de 2e wereldoorlog verzorgde Radio Kootwijk de radiotelegrafische verbinding met het vooroorlogse Indië.

Oranje & Groen (48km)
Deze route staat in het teken van de mooie, grote landerijen, het koninklijk paleis en het jachtchalet van koning Willem III. Paleis Het Loo was van 1686 tot 1975 de favoriete zomerresidentie van de Nederlands Koninklijke familie. De tuinen zijn een must wanneer u in de buurt bent.

Wijnen & Spijzen (52.5km)
U fietst langs heerlijke plekken waar men met hart en ziel streekproducten levert. Jam vol met echt fruit, wijnen van Nederlandse bodem, kaas en meer. Zo fietst u onder andere langs Landgoed Hoekelum en Wijnhoeve ‘De Veluwe’.

Rijn & Kasteel (65.4km)
Genietend van de uiterwaarden van rivier de Rijn kunt u een bezoek brengen aan een van Gelderlands grootste kastelen, Kasteel Doorwerth. Dit 13e eeuws kasteel ligt schilderachtig gelegen aan de voet van de beboste heuvels en de Rijn.

Na een mooie fietstocht is het goed neerstrijken in ons Grand Cafe. Uiteraard kunt u uw fietsweekend ook combineren met een van onze hotelarrangementen!

Ook fietsen op de Veluwe?

Wilt u meer weten over fietsen op de Veluwe? Neem telefonisch contact met ons op via 0318-591231 of vul het contactformulier in.