Boshut op de Veluwe

Op pad met de boswachter

Fietsen op de Veluwe

Wandelen op de Veluwe

De Veluwe

In ons charmante dorpje Otterlo op de Veluwe wordt u gewekt door de vogels en niet door de wekker. Is er een betere manier om de dag te beginnen? Na een goed ontbijt gaat u op de fiets of wandelend de Veluwe verkennen. Tientallen kilometers fietspaden en zeker zoveel kilometers wandelpaden leiden u door de uitgestrekte heidevelden, prachtige bossen, zandverstuivingen en vennen.

Misschien vindt u het interessant om samen met de boswachter het wild te observeren en sporen te zoeken? Of een bezoek te brengen aan een schaapherder en zijn kudde? Wij brengen u graag op de hoogte van alles wat er te beleven valt rond Otterlo.

Vanuit ons hotel starten 5 fantastische, eigen uitgezette fietsroutes door bossen, heidevelden, zandverstuivingen en weidelandschappen. Geen trek in een zadelpijn? Dan hebben wij diverse wandelroutes klaar liggen. En mocht het, onverhoopt, minder weer zijn, dan ligt er een mooie autoroute voor u om toch een impressie van de Veluwe te krijgen.

U hoeft echt niet altijd grote afstanden af te leggen om te genieten. Ook de directe omgeving van het hotel is uitstekend geschikt om uw tijd op een aangename manier door te brengen.

Ons hotel bevindt zich op loopafstand van Het Nationaal Park De Hoge Veluwe (500m). Middenin dit schitterende natuurgebied vindt u het Kröller-Müller Museum (2.5km). Het museum heeft een internationaal bekende collectie moderne kunst met werk van veel toonaangevende kunstenaars uit de 19de en 20ste eeuw waaronder een grote verzameling schilderijen van Vincent van Gogh. Er bevindt zich ook nog een prachtige beeldentuin.

Ook het Museonder en het Jachtslot Sint Hubertus zijn een bezoek meer dan waard. En in het centrum van Otterlo vindt u het Nederlands Tegelmuseum (150m) met één van de grootste verzamelingen Nederlandse wandtegels en tegeltableaus.

Verdere bezienswaardigheden in de omgeving zijn Paleis ‘t Loo in Apeldoorn (24km), Burgers Zoo en het Openluchtmuseum in Arnhem (18km). In Oosterbeek vindt u het Airborne Museum Hartenstein.

In de zomerperiode zijn er diverse tuinen te bezichtigen rondom Otterlo.

Onze top 5 van leuke bezienswaardigheden op de Veluwe en nabij Grand Café Hotel Kruller:

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is één van de oudste en grootste nationale parken in Nederland. U vindt er maar liefst 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Samen met het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke combinatie van natuur, kunst en architectuur.Geschikt voor mooi weerGeschikt voor regenachtig of koud weerGeschikt voor kinderen
Het ruim 300 jaar oude Paleis Het Loo is sinds 1984 opengesteld voor het publiek. De kostbaar ingerichte vertrekken geven een beeld van drie eeuwen bewoning door de Oranjes, terwijl de gereconstrueerde tuinen met hun waterwerken en sierlijk belijnde bloemperken de sfeer van de 17de eeuw ademen.Geschikt voor mooi weer
Dierenpark Burgers’ Zoo is een park van 45 hectare dat bestaat uit acht delen: Burgers’ Bush, Burgers’ Desert, Burgers’ Ocean, Burgers’ Mangrove, Burgers’ Safari, Burgers’ Dierenpark, Burgers’ Avonturenland en (nieuw bijgekomen) Burgers’ Rimba. Met 1,5 miljoen bezoekers is de Arnhemse Zoo de meest bezochte attractie in Gelderland. Landelijk is Burgers’ Zoo de op vier na best bezocht attractie in Nederland.Geschikt voor mooi weerGeschikt voor regenachtig of koud weerGeschikt voor kinderen
Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem staat voor een bewogen verbeelding van het dagelijkse leven. Door middel van tentoonstellingen, publicaties, levendige presentaties en de met liefde en deskundigheid ingerichte gebouwen, wil het een indruk geven van het leven zoals de bewoners van Nederland dat sinds 1650 aan den lijve hebben ervaren.Geschikt voor mooi weerGeschikt voor kinderen
Het grootste stuifzandgebied van Europa is absoluut een bezoek waard.Geschikt voor mooi weerGeschikt voor kinderen