In ons charmante dorpje Otterlo op de Veluwe wordt u gewekt door de vogels en niet door de wekker. Na een goed ontbijt gaat u op de fiets of wandelend de Veluwe verkennen. Tientallen kilometers fietspaden en zeker zoveel kilometers wandelpaden leiden u door de uitgestrekte heidevelden, prachtige bossen, zandverstuivingen en vennen. Maar de Veluwe biedt ook topattracties, beroemde musea en historische stadjes.

Otterlo bevindt zich naast Nationaal Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum waar de op een na grootste collectie van Van Gogh te vinden is.

Onze tips voor uw bezoek aan de Veluwe

FIETSEN OP DE VELUWE

Grand Café Hotel Kruller ligt naast fietsknooppunt 31. Dankzij het fietsknooppunten netwerk kunt u de gehele Veluwe ontdekken. Gaat u fietsen op Nationaal Park De Hoge Veluwe, dan kunt u daar gebruik maken van de welbekende witte fiets.

WANDELEN OP DE VELUWE

Vanuit ons hotel zijn er veel wandelopties. Wat denkt u van struinen op Nationaal Park De Hoge Veluwe, wandelen van Het Trekvogelpad of Planken Wambuis te voet ontdekken. Uiteraard kunt u onder begeleiding van een boswachter op pad.

Heide Ede

NATIONAAL PARK DE HOGE VELUWE

Nationaal Park de Hoge Veluwe beschikt over 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Samen met het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke combinatie van natuur, kunst en architectuur.

Museonder op Nationaal Park De Hoge Veluwe

MUSEONDER

Bij het Museonder op Nationaal Park De Hoge Veluwe neem je letterlijk een kijkje onder de grond. Het museum laat zien wat er onder de grond leeft en heeft geleefd, tot aan het middelpunt van de aard toe.

Het ‘Gesamtkunstwerk’ van Berlage

JACHTHUIS SINT HUBERTUS

Het Jachthuis is het voormalig buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller. De architect is de beroemde Hendrikus Petrus Berlage. Hij was tevens betrokken bij het interieur, de vijver en de brug. Met deze reden wordt het Jachthuis een zogenaamd Gesamtwerk genoemd.

Een meesterwerk van Vincent van Gogh

KRÖLLER-MÜLLER MUSEUM

Het Kröller-Müller Museum toont de verzamelde collectie van Helene Kröller-Müller. In het museum is ’s werelds op een na grootste collectie van Van Gogh te zien. Daarnaast beschikt de collectie over veel moderne kunst uit de 19e en 20e eeuw. Erg bijzonder aan het museum is de beeldentuin.

Paleis Het Loo

PALEIS HET LOO

De Oranjes komen al meer dan 300 jaar naar De Veluwe om te wonen, werken en voor ontspanning. Koninklijk faneren is ook jou gegund bij de stallen, koetshuisen en baroktuinen van Paleis Het Loo. Het Paleis zelf wordt momenteel grondig verbouwd, maar het verder is het Paleis ‘BuitenGewoon open’.

Nederlands Tegelmuseum in Otterlo

HET NEDERLANDS TEGELMUSEUM

Otterlo heeft een nog een minder bekende, maar o zo bijzondere parel, Het Nederlands Tegelmuseum. In het museum wordt de grootste en meest veelzijdige collectie van Nederlandse wandtegels en tegeltableaus weergegeven van de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek. Een bijzondere tak van Nederlands design.

Netherlands, Tussen Lunteren en Wekerom, Celtic Fields en Ijzertijd Boerderij

CELTIC FIELDS

Bij de Celtic Fields op het Wekeromse Zand zijn de prehistorische akkers te bewonderen, vanuit de lucht bekeken een honingraat. Er is een originele Germaanse put te vinden en een nagebouwde ijzertijdboerderij.

Apenheul in Apeldoorn

APENHEUL

Met ruim 300 apen is de Apenheul is bezoekje zeker waard, zowel voor jong als oud. Ongeveer de helft van de apen lopen vrij rond. Gedurende een mooie route wordt de wondere wereld van allerlei soorten apen ontdekt.

nieuwe-uitkijktoren-kootwijkerzand-bijgesneden

KOOTWIJKERZAND

Het Kootwijkerzand is het grootste stuifzand gebied van West Europa. Een absolute must see wat ons betreft is Radio Kootwijk, een bijzonder imposant gebouw met een uniek verhaal.